Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/martaabr/martaabraham.com/html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/martaabr/martaabraham.com/html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/martaabr/martaabraham.com/html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706 Zenei csemegék - martaabraham.com

Megjelent!

 

J. S. Bach g-moll hegedű fúga elemzése

BWV 1005

(videó)

 

Back to top

Virtuóz hegedűjáték a zeneiskolában

(…) Február 7-én vasárnap este két kiválóságot volt szerencsénk meghallgatni. A Belgiumban élő hegedűművész, Ábrahám Márta és a Vácon tanító Cs. Nagy Ildikó zongoraművész adott közös műsort legnagyobb örömünkre. A hangversenyről csak szuperlatívuszokban lehet szólni. Az előadást kimagaslóan virtuóz hegedűjáték és stílusos, kifinomult zongorakíséret jellemezte. 

Váci Polgár

A műsorban XIX. És XX. Századi szerzők hegedűművei szerepeltek. Elsőnek Buckinx, belga zeneszerző: Az első Nap, majd Sibelius: Öt tánc című műve hangzott el. A nagy finn zeneszerző későromantikus művében az északi zeneszerzőkre jellemző hangulatvilág remekül tükröződött. A harmadik mű, Balassa Sándor: János napi muzsika című szólóhegedűre írt alkotása pedig már igazi forró hangulatot teremtett a közönség soraiban, s a jelenlévő szerző külön is gratulált műve megszólaltatásához. A hangverseny befejező két száma a XX. Századi zeneszerzés két reprezentálójának, a magyar Kurtág Györgynek és a belga Ysaye-nak egy-egy alkotása volt. A nagy nehézségi fokú műveket briliáns technikával szólaltatták meg a művészek. A közönség nagy tapssal jutalmazta a remek teljesítményeket. Több ráadás szám is elhangzott, melyből kiemelkedett Hubay Jenő: Csárda jelenetek című műve (részletek). A szám magyaros hangulata méltó befejezése volt a sikeres hangversenynek.

Pinke József

X