Bach Titkok Nyomában

 

Előadás és koncert

202 február 13-tól március 22-ig.

 

 

Back to top
Image Alt

Mesterkurzus

mesterkurzus 2020

Minden zene célja, hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára.”

Johann Sebastian Bach

 

2020-ban 10. alkalommal kerül megrendezésre Ábrahám Márta hegedűművész, a Zeneakadémia hegedűtanára és Polgár Éva zongoraművész, a Kaliforniai Azusa Pacfic University zongoratanára nevével fémjelzett hegedű és kamarazene mesterkurzus a festői szépségű Zebegényben. Az öt napos rendezvény 2020. június 7. és 13. között zajlik. A művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára:  hegedűórák, kamarazenélés, improvizáció a Szőnyi Alkotótábor képzőművész növendékeivel közösen, előadások, filmvetítés, gálakoncert.           

 Az inspiráló környezet, a Duna-kanyar nyugalma, csodálatos természeti adottságai  kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra  az elmélyült gyakorlás és próbák mellett.

A kurzus nyelve magyar és angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 35.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. Külföldi résztvevőknek 200 Euro. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár. A kurzus különösen  hasznos lehet a Zeneakadémia hegedű felvételire készülő fiatal muzsikusoknak és mindazoknak, akiknek fontos a tudás és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül.

A kurzus nyitókoncerttel kezdődik  június 6-án szombaton 19:00 órakor, a zebegényi Havas Boldogasszony katolikus templomban.

A hangversenyen J. S. Bach: Goldberg variáció (Vonóstrió átirat) és Franz Schubert: Pisztráng Ötös hangzik el a művésztanárok közreműködésével. A zárókoncertet  június 13-án szombaton 18:00 órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével tartják. A belépés mindkét koncertre ingyenes!

Jelentkezési határidő: 2020. május 15.

Jelentkezési cím:  martaabraham.art@gmail.com

Info:  06 20 3130307 www.martaabraham.com

 

X