Megjelent!

 

J. S. Bach g-moll hegedű fúga elemzése

BWV 1005

(videó)

 

Back to top
Image Alt

Mesterkurzus

 

                                                                                                                                       

 

2020-ban 10. alkalommal kerül megrendezésre Ábrahám Márta hegedűművész, a Zeneakadémia hegedűtanára és Harsányi Sarolta zongoraművész, a Zeneakadémia zongorakísérője nevével fémjelzett hegedű és kamarazene mesterkurzus a festői szépségű Zebegényben. A hat napos rendezvény 2020. augusztus 24-29. között zajlik. A művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára:  hegedűórák, kamarazenélés, improvizáció a Szőnyi Alkotótábor képzőművész növendékeivel közösen, előadások, filmvetítés, gálakoncert.           

 Az inspiráló környezet, a Duna-kanyar nyugalma, csodálatos természeti adottságai  kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra  az elmélyült gyakorlás és próbák mellett.

A kurzus nyelve magyar és angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 35.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. Külföldi résztvevőknek 200 Euro. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár. A kurzus különösen  hasznos lehet a Zeneakadémia hegedű felvételire készülő fiatal muzsikusoknak és mindazoknak, akiknek fontos a tudás és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül.

A kurzus augusztus 24-én hétfőn 9-órakor kezdődik.

A zárókoncertet  augusztus 29-én szombaton 18:00 órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével tartják. A belépés a zárókoncertre ingyenes!

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 1.

Jelentkezési cím:  martaabraham.art@gmail.com

Info:  06 20 3130307 www.martaabraham.com

Az esemény az NKA támogatásával valósul meg. www.nka.hu

X