Az ÁBRAHÁM CONSORT régizenei együttest Ábrahám Márta hegedűművész, szólista, a Zeneakadémia tanára és Schweigert György nagybőgő-violone művész alapította 2009-ben.  A zenekar korhű hangszereken történetileg korrekt szellemben szólaltatja meg a reneszánsz – barokk és klasszikus szerzők műveit, többéves kutatómunkájuk eredménye a mára kialakult letisztult egyéni előadói stílus és maníroktól mentes hangzás.

Az együttes repertoárja elsődlegesen Johann Sebastian Bach műveit helyezi a középpontba, de állandó műsorán tartja a nagybarokk – aranykor többi nagy zeneszerzőjének műveit. A. Vivaldi, A. Corelli, G. Tartini, P. Albinoni, H. Purcell, G. F. Händel és G. Ph. Telemann, G. B. Pergolesi remekbe szabott zenekari darabjainak előadását legtöbbször rövid műsorismertető kíséri, a kultúrtörténeti háttér megvilágításával. A zenekar célja a korabeli források alapján felfedezni a korszak hihetetlenül gazdag és színes irodalmát. Különös figyelmet fordítanak Antonio Vivaldi ritkán játszott virtuóz, felfedezetlen hegedűversenyeinek gyűjteményére. Legtöbb koncertjükön elhangzik egy vagy több briliáns hegedűverseny a velencei mester 250 concertójából, Ábrahám Márta helyben rögtönzött kadenciáival.

Az olasz barokk zene sítlusirányzata az egész 18. századi Európára óriási hatással volt, felülmúlhatatlan gazdag nyelvezete és lélegzetállító virtuozitása speciális követelményeket és kifinomult technikát igényelt és az előadóktól. Nincs ez másképp a mai előadókkal. A zenekar ars poetica-ja e régi repertoár megközelítésében a historikus hangvételre törekvés, a zenében szubjektív megéléssel elsajátított tradíciók ápolása. Korhű – ugyanakkor sok tekintetben modern – megközelítésük sok esetben szokatlan, egyéni interpretációkat és különleges, eleven hangzásvilágot eredményez. Előadói stílusukra jellemző az erős és színes artikuláció, a frekvenciákban és felhangokban bővelkedő dús hangzás.

Az Ábrahám Consort épp úgy működik, mint a XVIII. századi kis udvari zenekarok, 5-8 vonóssal, alkalmanként kiegészülve fúvós hangszerekkel, mindig az éppen előadott művek instrumentáriumához igazodva. Az együttes többször fellépett a Zempléni Fesztiválon, a Deák Téri Evangélikus Templomban rendezett Bach-Héten, a Beethoven Budán Fesztiválon, a New York Palotában, Jókai Szalonban, Szlovákiában. Koncerteznek a Zeneakadémia nagytermében, az Óbudai Társaskörben, a martonvásári Brunszvik Kastélyban, Vácott, Sárospatakon, Zebegényben. Rendszeresen fellépnek kastélyokban, kúriákban és magánrendezvényeken. Olyan világhírű hangszeres és énekes szólistákkal, valamint karmesterekkel koncerteznek, mint Borsódy László, Megyesi Schwartz Lúcia, Zemlényi Eszter, Christoph Prégardien, Benjamin Russell, Wolf Matthias Friedrich és Hamar Zsolt. Hangversenyeiket rendszeresen közvetíti a Magyar Rádió. 2019-ben a Zeneakadémia nagytermének orgonaavató koncertjén Pálúr János Liszt díjas orgonaművész lesz a szólistájuk.