11. alkalommal ad otthont Ábrahám Márta hegedű mesterkurzusának a festői szépségű Dunakanyar.

2021-ben a járványhelyzet miatt augusztus 22-28. között kerül megrendezésre Ábrahám Márta hegedűművész, Bach-kutató, a Zeneakadémia tanárának hegedű és kamarazene mesterkurzusa a festői szépségű Zebegényben.

A hagyománynak számító nyári hegedű-tábornak idén már 11. alkalommal ad otthont a Dunakanyar. A kurzuson kiemelt figyelmet kapnak J. S. Bach szólószonátái és partitái Ábrahám Márta „Colourful Bach”-módszere alapján. A hatnapos rendezvény augusztus 22-28. között zajlik.

A művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára: hegedűórák, kamarazenélés, technicus-terminus vetélkedő, filmvetítés, közös koncert.

A zárókoncertet augusztus 28-án szombaton 18:00 órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével tartják.

A belépés mindkét koncertre ingyenes!

Az inspiráló környezet, a Dunakanyar nyugalma, csodálatos természeti adottságai kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra az elmélyült gyakorlás, próbák mellett.

A kurzus nyelve magyar és angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 40.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár.

A kurzus különösen hasznos lehet a Zeneakadémia felvételire készülő hegedűsöknek és minden olyan fiatal muzsikusnak, akinek fontos a tudás és az az élmény, ahogyan az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül.

Jelentkezési határidő: 2021. július 31.

Jelentkezési cím: martaabraham.art@gmail.com

Forrás: Papageno.hu